Architectuur & design

BUNGALOW IN BALANS: Australische klassieker vernieuwd

De recente renovatie van een bungalow in het hart van Sydney door Vanessa Wegner Architects blaast een klassiek Australisch huis nieuw leven in. Wat er van buitenaf uitziet als een donker en afgesloten pand, wordt een open, luchtige ruimte die alles omarmt wat het buitenleven te bieden heeft.

 

© Katherine Lu

 

Vervagende grenzen

De uitbreiding van deze gezinswoning werd gerealiseerd met het oog op het ontwerpen en creëren van een grotere ruimte voor de bewoners, waarbij inspiratie werd geput uit en eer werd gedaan aan de stijl en kwaliteit van het oorspronkelijke bouwwerk. Een van de belangrijkste aandachtspunten van de architecten was om extra licht in de woning in Longueville, Sydney te introduceren en zo een verbinding tussen binnen en buiten tot stand te brengen.

 

© Katherine Lu

 

Met een tuin op het zuiden en verreikende uitzichten over de naburige vallei zochten de architecten naar manieren om dit uitzicht op het westen te benadrukken. Een grote, diepgelegen veranda biedt de familie de mogelijkheid om buiten te vertoeven en toch uit de felle Australische zon te blijven. De integratie van tegels in de binnenruimtes brengt de visuele stijl van buiten verder naar binnen, terwijl de lichte, luchtige ruimtes behouden blijven zoals oorspronkelijk bedoeld.

 

© Katherine Lu

 

Een legpuzzel binnenshuis

Terwijl de binnenruimtes van de hoofdverdieping een organische stroom naar buiten creëren en zowel bezoekers als bewoners naar de achtertuin leiden, hebben de architecten op een slimme manier de klassieke, gelijkvloerse vorm van de Californische bungalow aan de straatkant behouden. Tegelijkertijd hebben ze op deze manier extra woonruimte gecreëerd.

Onder de prominente woonruimte op de begane grond heeft Vanessa Wegner Architects een extra niveau in een trede van het perceel verborgen om een aparte woon- en slaapruimte te creëren waarvan de tieners van het gezin kunnen genieten. Deze uitbreiding is niet alleen een les in transformatie, maar ook een slimme herinterpretatie van de klassieke Californische bungalow die geschikt is voor elk gezin.

 

© Katherine Lu

 

© Katherine Lu

 

Bron: e-architect

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: