Architectuur & design

GEWAAGD IN BARCELONA: Alles voor een droomappartement

In een art-nouveaugebouw in Barcelona heeft een Californisch gezin zijn eigen Spaanse droomwoning gecreëerd. De matriarch van het gezin leidde aanvankelijk alleen de renovatie, maar de plaatselijke studio Colombo and Serboli Architecture kwam halverwege tussenbeide nadat een brand de helft van het werk en het budget in rook had doen opgaan.

 

 

Hoewel de oorspronkelijke plannen, waarvan er al veel waren uitgevoerd voordat de brand uitbrak, veel uitgebreider waren, namen de Californische eigenaars bij de tweede ronde contact op met Colombo and Serboli Architecture in een poging de renovaties te hervatten. Aangezien een groot deel van het initiële budget niet meer beschikbaar was, moest de studio innovatieve manieren bedenken om de sfeer van het huis te veranderen zonder grote structurele werken uit te voeren.

Hoewel de nieuwe aanpak van de renovatie van het appartement nogal afweek van de oorspronkelijke gezinsplannen, is het architectenbureau er toch in geslaagd om met een beperkt budget een gewaagd vakantiehuis met opvallende ruimtes te creëren.

 

 

Kleurblokken

Na het strippen van muren en het herstellen van door brand beschadigde delen, kwam Colombo and Serboli Architecture met een interessante manier om delen van het huis af te bakenen en de ruimtes een nieuwe invulling te geven: kleurblokkering. In de keuken zijn het verlaagde plafond, de spatwand, de kasten en het kookeiland afgewerkt met een warm terracotta, terwijl de aangrenzende leefruimte een eigen identiteit heeft gekregen met horizontaal lopende, in kleur geblokkeerde muren. Dit ter aanvulling op het dieppaars geschilderde plafond dat het bestaande pleisterwerk accentueert.

 

 

Een soortgelijke oplossing werd toegepast in de hoofdslaapkamer, met salie en diepe bosgroene tinten die een kalme, statige sfeer uitstralen, terwijl een geïntegreerd L-vormig bureau en bijbehorende planken in de werkkamer opnieuw putten uit het rijke terracotta om een levendige werk-/studeerruimte te creëren. Dit project, trouw aan het warme Spaanse zonlicht en met een elegante presentatie van tegels en pleisterwerk, is zelfs met een beperkt budget duidelijk een les in ‘meer is meer’.

 

 

Bron: Dezeen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: