Design talk Products To See

DESIGN TALK: ROOMSAFARI

Design Talk betekent tijd nemen om het gezicht achter een merk te leren kennen. Vandaag leren we Christine Nogtev & Chul Cheong kennen, de oprichters van roomsafari.

Het duo ontwerpt al samen sinds 1996. Nadat ze hun studies in industrieel design afmaakten aan de Udk Berlin, richtten ze samen hun eigen label op in 2001. Alle producten worden in Berlijn gemaakt en gefabriceerd. Er wordt steeds met Duitse leveranciers samengewerkt, zo kan er sneller geleverd worden én krijgen kleine bedrijven de kans om te groeien.

De producten van roomsafari zijn flexibel, licht en hebben steeds een humoristisch kantje. Alle stuks zijn economisch en ecologisch, met een less is more focus. Het duo wil met zo weinig mogelijk materialen de meest functionele producten ontwerpen. Nogtev en Cheong willen producten ontwerpen met respect voor het milieu. Hun motto is om zo weinig mogelijk materialen te gebruiken, maar zo veel als nodig is om een topproduct te maken. “Meestal heb je veel minder nodig dan je zelf denkt, stellen ze. Een goeie basisconstructie en de juiste materialen zijn belangrijker dan de hoeveelheid.”

Alle producten worden in zo klein mogelijk verpakkingen verstuurd en zijn super eenvoudig om te installeren. Op DECOVRY ontdek je heel wat prachtige producten van roomsafari: minimalistische kledinghangers, hangende kledingrekken of verlengbare kapstokken. Je ontdekt roomsafari hier.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: