Architectuur & design

GEDURFDE KLEURENKEUZE: Een stijlclash in India

Feast India onderscheidt zich zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de massa. Dit restaurant is ontworpen door het architectuur- en interieurontwerpbureau RENESA, een studio die bekendstaat om het nemen van risico’s met kleur en patroon. Het brengt een “brouwsel van ontwerptheorieën” samen als reactie op zijn omgeving.

 

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

 

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

Een echte hybride

Het project bevindt zich in een van de oudste gebouwen van de industriële stad Kanpur in Noord-India en speelt met de gevarieerde en vaak tegenstrijdige architectuur die in de regio te vinden is. Kanpur was ooit zeer belangrijk voor de British Corporation of India (destijds bekend als Cawnpore), waarvan overblijfselen in de hele stad terug te vinden zijn. Deze elementen zijn vakkundig samengebracht in Feast India, waar Europese extravagantie wordt gecombineerd met excentrieke art-nouveau-elementen.

Met gebruik van kleur, textuur, patroon en een grote dosis inspiratie uit de films van Wes Anderson, is het interieur min of meer in toom gehouden door het gebruik van symmetrie en het slim gekozen beperkte palet van pastelroze. Zo slaagt het erin een impact te creëren zonder dat de ruimte te chaotisch of onevenwichtig aanvoelt.

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

Gecontroleerd clashen

Het ontwerp van het restaurant, lokaal toepasselijk de ‘roze zebra’ genoemd, is bedoeld om mensen naar binnen te lokken en een ervaring te creëren die niet alleen opvalt door zijn felle, gedurfde keuzes, maar tegelijkertijd de vorm gebruikt om de ruimtes in te kaderen.

 

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

 

Het concept voor dit project was niet alleen om te experimenteren met tegenstellingen, maar ook om een ruimte te creëren die aanvoelt als een kunstwerk op zich. De roze tinten die geassocieerd worden met de Britse Raj worden afgewisseld met zwarte en witte zebrastrepen. Het resultaat is een ruimte die niet alleen speelt met licht en donker, kleur en monotonen, maar die voor zijn gasten ook een comfortabele, gastvrije en stimulerende omgeving creëert in de hal op de begane grond, de bar en lounge op de eerste verdieping en het onovertroffen overdekte terras.

 

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

 

(c) Saurabh Suryan – Lokesh Dang

Bron: ArchDaily & Studio Renesa

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: