Architectuur & design

LICHT EN LUCHTIG: Een verticale loft in New York

In het hart van Greenwich Village in New York City heeft SKOLNICK architecture + design partnership met de renovatie van een herenhuis uit 1830 een nieuw soort loft gecreëerd. Hierbij zijn traditionele ontwerpconcepten getransformeerd tot een verticale ruimte die perfect is voor een gezin.

 

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

Oud en nieuw

Om de geschiedenis van deze voorgevel in federale stijl in ere te houden, behielden de architecten veel van de oorspronkelijke binnenverdiepingen en de bestaande buitenkant. Vanaf de straatkant lijkt het elegante 19e-eeuwse huis sterk op de omliggende huizen. Zodra men binnenkomt, verandert de ruimte echter van gedaante en onthult zich een open leefruimte boordevol natuurlijk licht.

Het verzoek van de huiseigenaars was om een “stedelijke oase, een plek van rust en ontspanning” te creëren, zowel in zijn eigen interieurindeling en stijl als in het ontsluiten van mooie uitzichten op de weelderige groene tuinen waarvoor de buurt bekend is. Hoewel de buitenkant een weerspiegeling is van het verleden, slagen het interieur en de achtergevel erin een modern gevoel te combineren met de gezellige sfeer die men in een gezinswoning wil kunnen voelen.

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

Een koele warmte

Om de gewenste sfeer in de woning tot stand te brengen, kozen de architecten voor beglazing over de volledige lengte van de achtergevel. Hierdoor kan het natuurlijk licht alle vijf verdiepingen van de woning binnenvallen, evenals de woon- en eetkamer op de benedenverdieping die directe toegang biedt tot een groene binnenplaats. Niet alleen wordt het daglicht in deze gevel omarmd, maar het huis is ook zo ontworpen dat het via het trappenhuis van de vijfde verdieping tot in de woonruimte kan vallen.

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

Glas blijft hoe dan ook een belangrijk element in deze woning; het siert de houten trappen, sluit de mezzanines van twee van de vijf verdiepingen af en is opgenomen in de afwerking. Hoewel het huis comfortabel op zichzelf staat, wordt de persoonlijkheid van de gezinswoning extra in de verf gezet met zachtere materialen, waarin bijzondere details zijn verwerkt die het geheel nog unieker maken.

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

 

(c) SKOLNICK architecture + design partnership

Bron: DesignboomSKOLNICK

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: