Architectuur & design

INDUSTRIEEL CHIC: Ultracoole verbouwing van pakhuis in Barcelona

De verbouwing van Casa Bures door lokaal interieurontwerpbureau Kirsten Schwalgien Design maakt gebruik van staal, glas en hedendaagse materialen om de loft op de begane grond van dit art-nouveaupareltje in Barcelona nieuw leven in te blazen.

Casa Bures, oorspronkelijk daterend uit 1905, is een van de meest representatieve voorbeelden van art-nouveaudesign in Barcelona. Het werd gebouwd door Francesc Berenguer I Mestres, een goede vriend van Gaudi, in opdracht van een rijke handelaar op het hoogtepunt van de textielperiode van de regio. Na de renovatie van het volledige gebouw door Estudio Vilablanch en TDB Arquitectura kreeg de loft een eigen identiteit.

 

 

Een nieuw leven

Na tientallen jaren verlaten te zijn geweest, werd het historische gebouw in de chique wijk Eixample gerenoveerd tot 26 luxe appartementen. En hoewel de art-nouveaudeuren en -ramen, het glas-in-lood, de plafondelementen en de gedetailleerde mozaïeken in een groot deel van het gebouw werden gerestaureerd, heeft de loft een volledig industrieel karakter gekregen.

De loft op de begane grond, die oorspronkelijk werd gebruikt tijdens de hoogtijdagen van de textielproductie, heeft grote open ruimtes, hoge plafonds, betonnen vloeren en zichtbare originele bakstenen muren. Vroeger was dit het magazijn en de productielocatie, maar nu is het omgetoverd tot een open appartement met twee slaapkamers.

 

 

Luxe wonen

Het grote, open interieur is aangepast aan de behoeften van de bewoners, met een knipoog naar de geschiedenis van het gebouw. In de hele ruimte zijn industriële materialen gebruikt, zoals grote glazen wanden met een zwart stalen frame die in het hele huis grenzen creëren, een onbehandeld eettafelblad van vintage messing en betonnen vloeren

Kastjes van gerookt kastanjehout voegen warmte en textuur toe aan de keuken, terwijl donker hout ook terugkomt in een thuiskantoor, de badkamer en een grote inloopkast. De hoofdslaapkamer profiteert van deze warmte, terwijl grote industriële kaders toegang geven tot een privépatio. Hierdoor wordt het appartement opnieuw in zijn historische omgeving geplaatst.

 

 

 

 

Bron: Contemporist.com

Foto’s: ©Meritxell Arjalaguer

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dr.Wolfgang Schröer
    30/04/21 at 11:22

    —-freue mich auf neue Beiträge —

    • Reply
      storiesbydecovry
      30/04/21 at 12:31

      Darüber freuen wir uns sehr 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: