Architectuur & design

HET NIEUWE SOCIAAL: Toekomstgericht Tafelen

Een recent project van Renesa Architecture Design Interiors Studio combineert de warme esthetiek van het bedrijf met nieuwe ontwerpideologieën voor sociale afstand. Het resultaat is een openbare ruimte die kan gedijen in een tijdperk waarin restaurants en de volledige horecasector worden bedreigd.

Dit prachtige nieuwe project van Renesa is het eerste Covid-bewuste restaurant in India. Hoewel dit project naadloos inspeelt op de nieuwe levensomstandigheden, werd het fascinerende ontwerp eigenlijk al vóór de pandemie bedacht.

(c) Niveditaa Gupta

 

Het beste van twee werelden

Dit Vietnamese restaurant in New Delhi hertekent het architecturale antwoord op gastvrijheid, terwijl het tegelijkertijd de drukte van de straten en steegjes in Vietnam omarmt.

De nieuwe ruimte is gebaseerd op de Vietnamese cultuur en experimenteert met materialen die het Indiase merk Social, voor wie dit restaurant werd gecreëerd, nauw aan het hart liggen. De ruimte ontvouwt zich als een huiselijke ervaring en vormt privéruimtes die de Vietnamese winkeltjes in steegjes nabootsen, terwijl uitnodigende materialen, overvloedig zonlicht en groen de algemene ontwerpesthetiek bepalen.

(c) Niveditaa Gupta

(c) Niveditaa Gupta

De creatie van harmonie

Zwevende stalen frames met houten afwerking creëren een visueel raster dat door de volledige ruimte loopt, met verschuifbare, opklapbare elementen die interactiviteit bevorderen. Renesa heeft een ruimte in het leven geroepen die is versterkt door plaatselijke bamboe jaloezieën en die niet alleen informeel is, maar ook voldoet aan de behoeften van zijn gasten.

(c) Niveditaa Gupta

 

In het meubilair en de verlichting is natuurlijk riet verwerkt. Dit creëert niet alleen comfortabele zitplaatsen, maar zorgt ook voor warmte en harmonie in de volledige ruimte. Verder zorgen ton-sur-ton tinten en zacht hout voor een landelijke en toch levendige sfeer. Het restaurant en de bar zijn ontworpen om mensen samen te brengen en zijn ook voorzien van een DJ-stand boven de zitruimte. Zo kunnen alle betrokkenen genieten van een leuke, bruisende ervaring.

 

(c) Niveditaa Gupta

 

(c) Niveditaa Gupta

Bron: ArchDaily

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: