Design talk

Design Talk: Filodesign

BLOG-Design_talk_filodesign

“Ons concept vult zich door het leegmaken van de ruimte, het zoeken naar lichtheid in elke materie, dat alles met poëzie en een vleugje nieuwsgierigheid.”

Design Talk betekent tijd om het gezicht achter een merk te leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Filodesign. Creativiteit, passie, research en ontwikkeling, zoeken naar nieuwe materialen, teamwork en andere inspirerende momenten van synergie: dit is de levensstijl van het merk. Ben jij ook benieuwd hoe ze die levensstijl met hun Italiaanse DNA integreren? Scroll dan gerust verder! 

 
 

Pure storytelling

Filo betekent “liefde” in het Grieks. Filodesign staat dus voor “liefde voor design”. Geen verrassing dus dat je pure passie bij Filodesign voelt. Bij het Italiaanse merk vertrekt alles vanuit een lijn, een grafisch symbool, een teken, een kleur… Ver weg van alle industriële stereotypen creëert dit label ideeën door de handen van ervaren ambachtslieden. De designers vertellen een verhaal dat begint bij een wit blad en op magische wijze tot leven komt dankzij het karakter, de originaliteit en het verlangen om te intrigeren.

 

“Ons concept vult zich door het leegmaken van een ruimte, het zoeken naar lichtheid in elke materie, met poëzie en een vleugje nieuwsgierigheid. Marmer, staal, glas, maar ook water, licht en kleur zijn voor ons materiaal dat je kan verlichten, gieten en ontwerpen”.

 

Het zijn deze ervaringen van synthese tussen creatieve gedachten en puur vakmanschap die de designers heeft geïnspireerd om het merk Filodesign op te richten. Het betekent een manier van leven, met eenvoud, elegantie en respect voor de materialen en elementen die ons omringen zoals water, licht en lucht.

 

design-talk-decovry

filodesign-decovry

 

Het perfecte sweet dreams bed

Eén van hun bestselling items is bed Led met de duidelijke essentiële lijnen. Het concept slaap krijgt een nieuwe betekenis met dit bed als designobject. Het kadervormige bed spreekt de typische taal die enkel Filodesign echt weet te meesteren. Zo vind je aan de rand van het bed ledverlichting verscholen die je aan- en uitdoet door een eenvoudige druk op het materiaal.

De elegantie van dit bed doet elke slaapkamer stralen en is dankzij zijn uitstraling gemakkelijk te combineren met andere bestaande elementen in de kamer. Het maakt zelfs niet uit of die zich in een klassieke of moderne context bevinden. Dat is net één van de vele krachten van dit ontwerp. Ben je helemaal in de mood om nog meer designers beter te leren kennen? Ga dan naar deze pagina.

 

Shop Filodesign hier

 

filodesign-designtalk

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: