Architectuur & design

Betoverd karakter: The Green House

Het eerste bouwwerk van FAB Architects in Brighton was een gewaagde en speelse klantgerichte renovatie en uitbreiding van een gezinswoning in Croydon in Groot-Londen.

Dit rijhuis kreeg in 2018 een speelse nieuwe uitbreiding en een charmante renovatie, waardoor het onmiddellijk opvalt in de massa. Dit knap staaltje architectuur met gevelbekleding in larikshout, patrijspoortraampjes en booggeometrie werd gecreëerd om plezier op te wekken.

 

Nieuw leven in de brouwerij

Voor hun eerste grootschaligere project heeft FAB Architects nauw samengewerkt met hun klanten om een uitbreiding en een tuinkantoor te ontwerpen dat niet alleen extra ruimte biedt voor de groeiende familie, maar ook echt pit en karakter toevoegt aan de bestaande gezinswoning.

De nieuwe binnenruimte reikt tot in de tuin en voegt voor de opdrachtgevers belangrijke vierkante meters toe aan de bewoonbare oppervlakte. De gewelfde plafonds zorgen er bovendien voor dat de nieuwe ruimte aan de achterzijde van het gebouw een injectie van helder daglicht krijgt in de open keuken en woonruimte. Overal zijn er boogvormige openingen aangebracht die het geheel opdelen in kook-, eet- en speelruimten. Bovendien wordt er zo ook een speelse geometrie toegevoegd om de kinderen van het gezin te inspireren.

 

 

Net iets anders

Omwille van de passie van de zoon van de eigenaar voor treinen, is zichtbaar hout een terugkerend thema in de binnenruimte. Dit wordt gecombineerd met de tong-en-groef lariksbekleding van de uitbreiding, waardoor de buitenkant een golvende textuur krijgt. Omdat deze stijl wordt weerspiegeld in het kleine tuinkantoor achter in de tuin, ontstaat er een visuele verbinding met de buitenruimte.

De patrijspoortraampjes in de muren van de uitbreiding en het tuinkantoor worden weerspiegeld in de vorm van de dakramen. Ze voegen niet alleen licht en leven toe aan het gezinshuis, maar maken ook gebruik van geometrische vormen om een speelse, charmante ruimte te creëren.

Bron: FAB Architects

Fotografie: © Gareth Gardner

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: