Architectuur & design

Grafisch goed: Een speelse kijk op een huisuitbreiding

Voor zijn eigen gezin stak architectenbureau CAN een Edwardiaanse woning met twee verdiepingen in Zuid-Londen in een volledig nieuw jasje. Bij de transformatie van dit pand spelen grafische vormen, felle kleuren en textuur de onbetwistbare hoofdrol.

Dit renovatie- en uitbreidingsproject met de naam Mountain View blaast een oude gezinswoning in Londen nieuw leven in, waarbij de inspiratie deels afkomstig is van de Matterhorn Bobsleebaan in Disneyland Californië.

 

(c) Jim Stephenson

De nieuwe versie van het huis

In plaats van voor een standaard uitbouw te kiezen zoals de meeste andere hedendaagse Londense woningen, besloot Mat Barnes, architect en oprichter van architectenbureau CAN, voor zijn eigen thuis een andere weg in te slaan. Deze extensie is het middelpunt van dit project en is speciaal ontworpen om een grote, open woon- en eetruimte te creëren met directe toegang tot de tuin.

In plaats van de achterzijde volledig af te breken, blijven er enkele delen van deze ruimte over. Hierdoor krijgt de nieuw gecreëerde ruimte meer textuur en aandacht. Terwijl de leefruimtes zich op de benedenverdieping bevinden, omvat de nieuwe geconfigureerde bovenverdieping vier slaapkamers, waaronder een grote slaapkamer met een eigen badkamer, en een extra badkamer. Doorheen het hele huis eisen kleurrijke elementen de aandacht op in de vorm van tegels, geschilderde architecturale structuren en leuke kunstwerken.

Een speelse aanpak

De nieuwe aanbouw wijkt zelfs nog verder van de norm af, met felle, levendig kleuren zoals rood, warm oranje en felblauw. Hierdoor ontstaat een speelse ruimte die zich ontegensprekelijk onderscheidt van de massa. Door het behoud van de originele architecturale kenmerken in de monochrome koningsblauwe woonkamer, wordt een klassieke familieruimte volledig omgetoverd in een fantasierijk spel van kleur en textuur. Dankzij tegels, felle tinten en een keukeneiland en werkbladen die gemaakt zijn van gerecyclede snijplanken en melkflesdoppen, wordt dit doorgetrokken naar de keuken.

(c) Jim Stephenson

Dit speelse element loopt zelfs helemaal door tot in de achtertuin, waar een valse berg van geschuimd aluminium hoog boven de smalle glazen uitbreiding uittorent en een onvergelijkbare blikvanger creëert.

Bron: Dezeen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: