Architectuur & design

COOL, KALM & KNAP: ultracool appartement aan het strand van Miami

Dit appartement is ontworpen voor een gezin van zes dat Seattle inruilde voor de beroemde stranden van Miami in Florida. MW Works combineerde twee appartementen aan zee op Ocean Drive om de ultieme chique residentie met zicht op zee te creëren.

Het in Seattle gevestigde architecten- en ontwerpbureau MW Works staat bekend om zijn gebruik van natuurlijke texturen, en dit appartement in Miami is hier geen uitzondering op.

Dankzij de focus op het prachtige uitzicht dat deze locatie biedt en het gebruik van natuurlijk hout en een neutraal palet, is deze residentie werkelijk tijdloos.

Donker en licht

Bij de keuze van de materialen voor dit woonproject is rekening gehouden met het spel van natuurlijk, ongefilterd licht dat dit appartement aan zee overspoelt. Het gebruik van stucwerk op de muren en het plafond zorgt ervoor dat het wisselende licht de natuurlijke onregelmatigheden in de textuur oppikt, waardoor een voortdurend veranderend binnenlandschap ontstaat.

Bij deze zandkleurige bepleistering horen strakke betonvloeren en tropisch hardhout. De keuken en eetruimtes zijn als binnenruimtes donkerder en sfeervoller, waardoor er gezellige plaatsen ontstaan waar het gezin samen kan genieten. De vijf slaapkamers rond de omtrek van het appartement zijn gericht op vale tinten die licht, helder en kalm aanvoelen.

Focus op minimalisme

Architecten- en interieurarchitectenbureau MW ontwierp de ruimte niet alleen zo dat deze nooit gedateerd zou aanvoelen of zijn coole charme zou verliezen, maar nam bovendien de beslissing om hardware, zoals handgrepen en lichtschakelaars, binnen de deuren en muren te verbergen om zo een rommelvrije sfeer te creëren.

De styling van het interieur volgt dit minimalistische design zonder aan comfort in te boeten. Zo worden er neutrale kleuren gebruikt in beddengoed, gordijnen en vloerkleden, terwijl geweven materialen en patronen in de ruimte het eerder industriële beton en de pleisterafwerking verzachten.

 

 

 

Bron: Dezeen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: