Architectuur & design Must See

Vloeiende vorm: een prachtig huis aan het meer

Deze moderne ruimte aan de prachtige Türlersee in Zwitserland werd ontworpen door Wafai Architecture. Het speelt in op natuurlijke vormen en creëert zo een speels en dynamisch vakantiehuis voor een jong koppel.

Hoewel dit opvallende ontwerp uiteindelijk nooit tot leven werd gebracht, lag de focus van de visie van het Italiaanse architectenbureau Wafai Architecture voor een vakantiehuis voor een jong koppel dat in verwachting is van een baby, op de kernconcepten van ultramodern design. Ook een rustige, samenhangende esthetiek maakte hier deel van uit.

Harmonieuze beweging

Dit luxe villaconcept creëert het gevoel van beweging binnen het ontwerp. Het meest karakteristieke element is een stroming in de vorm van een zijwand die op een natuurlijke manier in een deel van het dak vloeit.

Binnenin doorboort een enorme artistieke trap een dynamische open ruimte. Deze volgt de curve van de buitenzijde en leidt de bezoekers naar de tweede verdieping. De leefruimtes bevinden zich onderaan, waarbij het gebrek aan muren de vrije vorm van de woning nogmaals versterkt. Om nog meer te spelen met het contrast tussen de natuurlijke en gebouwde omgeving die voor het gezin werd ontwerpen, is er bij dit ontwerp ook een drijvend zwembad in het meer voorzien.

 

Natuurlijk aanvullend

Hoewel het design van het Huis aan het Meer ultramodern en behoorlijk opvallend is, is het ontworpen om te verwijzen naar het omliggende landschap. Wafai Architecture bezocht de regio voordat ze aan hun ontwerpproces begonnen, en het resultaat is een ruimte die op zijn beurt zowel in contrast als in harmonie staat met zijn omgeving. Deze nadruk op de locatie komt tot uiting in het gebruik van gipsen bekleding op de gegoten betonblokken die als basisstructuur worden gebruikt. Er werd ook gekozen voor houten elementen die zorgen voor variatie in kleur en de link maken met het bos..

Met de keuze voor een elegant gebogen glazen gevel creëren de architecten een visuele harmonie en een persoonlijk gevoel van verbondenheid tussen de bewoners van de ruimte en het rijke bos- en meerlandschap waarin de woning zich bevindt.

 

Bron: Parametric Architecture

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: