Design talk Products To See

DESIGN TALK: MAD ABOUT MATS

Deurmatten saai? Think again! Dit Belgische merk bewijst het allemaal.

 

Met Design Talk nemen we even de tijd om het gezicht achter een merk beter te leren kennen. Vandaag is het de beurt aan MAD ABOUT MATS. In 2015 is het vuurwerk beginnen knetteren voor het Belgische en trendy merk. Ben jij mad about mats en wil je meer weten over deze designer? Scroll dan even verder!

 

4 vragen aan Anne-Helena (MAD ABOUT MATS)

Je begon met het merk toen je een prille twintiger was. Wat is het voordeel als je op een jonge leeftijd aan een eigen merk begint, denk je?

ANNE-HELENA Als pas afgestudeerde was ik op zoek naar een boeiende job, waarbij administratie gecombineerd kon worden met creativiteit. Dat laatste miste ik helaas bij elke sollicitatie. Mijn oudste broer is intussen al meer dan 10 jaar actief in de textielsector en zo ben ik er ook ingerold. Hij is met zijn bedrijf Empire Carpets de producent van MAD ABOUT MATS. En dat is meteen al een groot voordeel waarmee ik kan uitpakken: alle matten zijn proudly made in Belgium.

Het voordeel bij mij was dat ik van niks wist. Ik wist niet wat me te wachten stond en ook niet wat de job inhield. Laat staan wat de markt me te bieden had. In mijn ogen een voordeel, want misschien had ik het nooit gedaan als ik wist wat het allemaal precies zou zijn. Begrijp me natuurlijk niet verkeerd, tot op vandaag de dag vind ik mijn job super leuk: de afwisseling in mijn takenpakket is zo groot, waardoor ik het gewoon ook niet snel beu kan worden.

 

 

Waarom deurmatten? 

ANNE-HELENA Ik ben er ook wat mee opgegroeid. Mijn oudste broer begon in 2006 met Empire Carpets, zo’n 14 jaar geleden. Ik zat toen net in m’n eerste jaar humaniora. Er werd thuis vaak over textiel gesproken, aangezien mijn papa ook in de sector actief is als zelfstandige. Ik had andere dromen toen, maar met ‘ouder worden’ werd ik wel realistischer. Ik heb ook altijd opgekeken naar zowel mijn papa als oudste broer. Thuis heb ik ook altijd geleerd: het maakt niet uit wat je doet, maar je moet het graag doen en dan zal je slagen. Met vallen en opstaan natuurlijk!

 

Soms botst ik tegen iets waarvan ik denk: “Aha, misschien kan ik dit verwerken tot een matje.”

Anne-Helena (MAD ABOUT MATS)

 

 

 

Wat inspireert jou om de MAD ABOUT MATS deurmaten te maken?

ANNE-HELENA Ik ben vrij atypisch qua stijl. Ik zou alles doen om de trends niet te moeten volgen. Het voordeel is dat ik op die manier wel als trendsetter kan werken, maar natuurlijk mag ik daar niet in overdrijven. Het is de bedoeling dat de collecties aantrekkelijk zijn voor mijn doelgroep. Als de designs te vooruitstrevend zijn, zullen de matten ook niet verkopen.

Inspiratie haal ik eerder uit mode (loopt altijd iets voor op interieur), maar natuurlijk ook uit zaken van het dagdagelijkse leven. Soms botst ik tegen iets waarvan ik denk: “Aha, misschien kan ik dit verwerken tot een matje.”

 

 

Biecht op: jouw grootste droom voor MAD ABOUT MATS?

ANNE-HELENA ​Ik zou het fantastisch vinden mocht MAD ABOUT MATS. echt een begrip worden en dat iedereen zo iets heeft van “Ja, ik wil ook een MAD ABOUT MATS.

Een tijdje terug leerde ik via mijn man een koppel kennen. We waren wat aan het praten en natuurlijk ook over ons werk. Toen ik begon over mijn merk in deurmatten, begon die vrouw meteen over MAD ABOUT MATS. Ik zou dat merk eens moeten opzoeken omdat ze het een heel mooi merk vond. Ik was dan natuurlijk super trots wanneer ik kon zeggen dat MAD ABOUT MATS mijn merk was. Crazy toch?

 

THE MATS YOU’LL HAVE TO BE MAD ABOUT

Jouw interieur verdient een boost. De collecties van het Belgische MAD ABOUT MATS zijn opgewekt, avontuurlijk en een tikkeltje gedurfd. Het volgt de recente trends op vlak van kleurencombinaties en patronen. Zonder twijfel zal één van deze deurmatten een plaatsje vinden in jouw interieur. Spring er uit en definieer je eigen stijl.

 

 

 

 

Laat je hier verder inspireren

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: