Architectuur & design Design

Hoe een Costa del Sol flat uit de jaren 70 moderne kunst wordt

Estudio Primitivo Gonzalez, een architectenbureau dat zich liet inspireren door de schilderijen van de Japanse kunstenaar Hiroshi Sugimoto, heeft een afgeleefd appartement met afbladderende verf en verouderde borstweringen omgetoverd tot een modern toevluchtsoord dat ideaal is voor een heerlijk verblijf aan zee.

Het architectenbureau dat dit project op zich nam, ontwierp een kalme, ontspannende oase van rust als reflectiekader van het kunstwerk dat je van hieruit kunt zien: de zee.

(c) Luis Díaz Díaz

Binnen en buiten

Grote ramen kijken uit over de zee, waardoor je zowel vanuit de leefruimte als de slaapkamers profiteert van een rustgevend en toch dynamisch uitzicht. In het appartement zelf hebben de architecten ervoor gekozen om bestaande scheidingswanden te slopen en de relatie tussen verschillende ruimtes een andere invulling te geven door gebruik van een enkele gordijnrail. Hierdoor kunnen de bewoners verschillende ruimtes creëren op basis van datgene wat ze op een bepaald moment willen en nodig hebben. Een grote woonkamer, een intieme slaapkamer, een eethoek … Zelfs in dit kleine appartement van 50 vierkante meter aan zee is alles mogelijk.

(c) Luis Díaz Díaz

Een ruimte om te ontspannen

Met de keuze voor linoleumvloeren, akoestische plafondpanelen en hoogrendabele raamkozijnen heeft Estudio Primitivo Gonzalez een soort privébubbel gevormd. Deze houdt het geluid van buitenaf en van andere delen van het gebouw tegen. De zachte, grijze tint in de hele ruimte zorgt voor een ingetogen, minimalistische sfeer die contrasteert met de levendige kleuren van de zonsondergang, de zee en de nabijgelegen woningen. Zo kunnen de bewoners zich terugtrekken uit het dagelijkse leven en van top tot teen ontspannen.

Het gebruik van stoffen gordijnen in plaats van kale, massieve muren zorgt ervoor dat het steeds wisselende buitenlicht binnen de ruimte blijft en dat de zonsopgang, het middaglicht en de zonsondergang kleur geven aan de binnenruimtes. Dit verkleint de afstand tussen binnen en buiten nog meer en laat de bewoners optimaal van het uitzicht genieten.

 

(c) Luis Díaz Díaz

Bron: Archdaily.com

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: