Architectuur & design

DUBBEL ZOVEEL PLEZIER

Op een plek oorspronkelijk bestemd voor een appartementencomplex, bouwde architectenbureau PPAA in plaats daarvan twee identieke eigentijdse huizen. Gebruikmakend van een minimalistisch ontwerp gecombineerd met het overvloedige daglicht van Mexico-Stad.

De twee huizen ‘Pachuca’ zijn een ontworpen met een kwinkslag naar het klassieke herenhuis. Terwijl de eigenaren oorspronkelijk traditionele appartementen voor ogen hadden, besloot PPAA er twee smalle huizen van te maken, met beiden hun privacy en onafhankelijkheid.

Passen en meten

Elk huis mocht slechts 4 meter breed zijn, en zou bestaan uit verschillende verdiepingen. Alhoewel het op het eerste gezicht een moeilijke, vrijwel onmogelijke opgave leek, volgden er twee doordacht ontworpen huizen, die de beperkte oppervlakte ten volle benutten.

Voor de bouw van Pachuca werd geprofiteerd van de gunstige ligging op het oost-westen. Door de het pand geleidelijk naar de bovenkant in omvang te verkleinen kon er gebruik worden gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht. Zowel vanaf de straatkant als van de privéterrassen aan de achterkant.

 

Minimalistische benadering

Door overal sierbeton te gebruiken krijgt het gebouw een koele, ruime en luchtige uitstraling , waar de huiseigenaren zich overdag kunnen terugtrekken om zo de hete zon te vermijden. De enorme glazen patiodeuren alsmede de grote gevelramen  laten veel natuurlijk licht binnen. Voor de afwerking werd veel licht hout gebruikt waardoor de ruimte natuurlijk en rustig aanvoelt.

Terwijl de garage zich op de begane grond bevindt, is de woonkamer op de eerste verdieping zo ontworpen dat er een doorgang is doormiddel van trappen die leiden naar een studio met daar aan verbonden een terras, een slaapkamer op de eerste verdieping, en een grote slaapkamer met eigen badkamer op de tweede verdieping.

De Pachuca-appartementen zijn één van de vele PPAA-woonprojecten in Mexico-Stad. Echter dit project is een uitstekend voorbeeld waar minimalistisch interieurdesign wordt gecombineerd met daglicht en natuurlijke ventilatie om een koele, rustige leefruimte te creëren die de huizen op die tot leven brengt.

 

Bron: dezeen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: