Architectuur & design Must See

Modern wonen in Antwerpen

Van een volledig blanco doek maakte een ondernemerspaar dit minimalistische toevluchtsoord op het Eilandje in Antwerpen.

In de Westkaai-toren in Antwerpen wilden de eigenaars van hun penthouse een minimalistische en moderne woning maken. Anders dan wat de projectontwikkelaar in gedachten had, lieten ze de ruimte door de Belgische architect Hans Verstuyft ontwerpen. Zo werd dit appartement van 220 m² een leeg canvas voor deze architect.

Een nieuwe indeling

Het koppel schakelde Hans Verstuyft Architecten al tijdens de laatste fase van de bouw in. Zo kon het architectenbureau alle ingrepen op tijd doorvoeren en afstemmen op de behoefte van de eigenaars. Met 4,8 meter hoge plafonds, betonnen kolommen en drie zijden met grote ramen die uitzicht geven op de rivier had de architect ruimte voor een unieke aanpak. Verstuyft deelde het geheel in vijf grote “dozen” op die de flow en de circulatie van het penthouse bepaalden.

Minimalistisch kleurenpalet

Door de opdeling in vijf ruimtes – verbonden met grote schuifdeuren – en het minimalistische kleurenpalet komt de grootsheid van de woning volledig tot zijn recht. De flow van de woning is afgestemd op de noden van de eigenaars en zit slim ineen. Zo kan je van het bureau naar de slaapkamer en de badkamer terwijl de kamerhoge ramen een prachtig uitzicht op het water garanderen.

De keuze voor de lichtgetinte Italiaanse stenen vloer en de krijtkleurige muren sluiten aan bij het spectaculaire uitzicht en de klaarheid van het penthouse. Een winnende formule om van dit penthouse een minimalistisch toevluchtsoord te maken.

 

Bron Vogue Living

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: