How To

SPACE TO GROW

Organising

… helpt je de beste versie van jezelf te worden

Een opgeruimd huis brengt rust in je hoofd. Een soort kalmte die meer ruimte laat voor andere dingen; de dingen die je gelukkig maken. Dat is in het kort de filosofie van opruim- en planningscoach Lieselot Hemeryck. Ze gelooft dat opruimen belangrijk is voor zowel je fysieke als je mentale ruimte. Lees hieronder haar tips en trucs voor een opgeruimd huis en een opgeruimde geest.

 

Met Space to grow wil ik je helpen om de beste versie van jezelf te worden. Ik laat je zien hoe en waar we samen ruimte kunnen creëren: ruimte in je huis, ruimte in je agenda en ruimte in je hoofd, zodat je je kunt focussen op de dingen waar je echt gelukkig van wordt.

Ik heb jarenlange ervaring als coach van individuen en groepen. Daarnaast ben ik gefascineerd door thema’s als plannen, opruimen, productiviteit en persoonlijke groei. En als ik eerlijk ben, weet ik er best veel van. Als we mijn vakgebied en mijn passie combineren, komen we uit bij Space to grow.

 

Lieselot’s tips:

– Alle beetjes helpen: het zou geweldig zijn als we één keer door de zure appel heen zouden bijten en voor de rest van ons leven een opgeruimd huis zouden hebben, maar zo werkt het helaas niet: opruimen is een continu proces. Dat gezegd hebbende zal beetje bij beetje opruimen je helpen om het proces vlotter te laten verlopen en een grote taak op te splitsen in kleinere, meer beheersbare brokken. Dus in plaats van te proberen alles in één keer aan te pakken, plan je beter elke dag of elke week een beetje opruimtijd in. Zo bespaar je jezelf op de lange termijn tijd en moeite.

– Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar begin met je grootste ergernis. Als mensen beginnen met opruimen, willen ze vaak eerst de grote projecten aanpakken, zoals de garage of de zolder. Maar dit is niet altijd de beste plek om te beginnen, want een opgeruimde garage heeft weinig invloed op je dagelijks leven. Als je echter begint met het opruimen van bijvoorbeeld je aanrecht of badkamerkastje, kun je meteen genieten van de vruchten van je arbeid, wat echt helpt om je gemotiveerd te houden.

– Vind je eigen opruimstijl stijl: hou je ervan om alle dingen die je dagelijks gebruikt te zien? Dan ben je een visuele organisator en kies je best voor open kasten, transparante bakken of manden met etiketten. Hou je meer van visuele rust? Ga dan voor meer verborgen systemen. Het is belangrijk om opruimoplossingen te vinden die voor jou werken.

 

WIN WIN – Check onze Instagram-pagina
Win een opruim- & planning-coachingsessie t.w.v. € 75
*coaching is in het Nederlands of in het Engels*
– 1 kennismakingsgesprek + 3 Whatsapp-coachingsessies (1 x per week), data af te spreken met de winnaar.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DECOVRY (@decovry)

 

You Might Also Like