How To

Hoe richt je een buitenlounge in?

© Lissete Laverde

Als je bent zoals wij, kan de zomer niet snel genoeg komen. Een goede manier om je voor te bereiden op het zonnige seizoen is door je buitenruimte de nodige liefde te geven. Om het beste uit de warmere maanden te halen, gaat er namelijk niets boven een geweldige tuininrichting. Klinkt dat als een te grote inspanning? Wees niet bang! Met slechts enkele slimme, eenvoudige aanpassingen kun je elke tuin omtoveren tot een magische oase. Hier zijn onze tips voor de tuinrenovatie die je nodig hebt om in zomerstemming te komen.

Vloeiende ruimtes

Je interieur moet communiceren met je exterieur. Dat betekent dat er een samenhangende rode draad, een herkenbare stijl, door beide ruimtes moet lopen om ze met elkaar te verbinden. Zorg voor buitenverlichting in een vergelijkbare stijl en met hetzelfde soort licht; laat koude en warme kleuren dus niet meer elkaar botsen. Je kunt ook voor bijpassende kleuren in je vloerkleden en kussens kiezen, of wat spullen van binnen lenen om in je tuin te leggen.

 

© Remember

Uri by Remember

 

Mix & match

Een tuin of terras is echter een stuk vergevingsgezinder en makkelijker in te richten dan een kamer, dus je kunt eclectisch te werk gaan en meer durf tonen. Koop een boho chic loungeset, een comfortabele, luchtige hangmat of een stel kaarsen die niet bij elkaar passen. Je zult snel merken dat je alles wat gezellig is, ook perfect buiten kunt gebruiken!

 

© Houe

Level by Houe

 

Multifunctionele ruimtes

In je tuin is werkelijk alles mogelijk. Denk eraan om hem zo in te richten dat hij zich tijdens de lente- en zomermaanden leent voor allerlei activiteiten: luie leeszondagen in de hangstoel, cocktailparty’s na het werk, een grillfestijn met vrienden (inclusief barbecue en s’mores) of een verwendag in de buitenlucht, alleen voor jezelf.

 

© Yakiniku

Shichirin by Yakiniku

 

Buitenleven is voor iedereen

Of je nu alleen woont of kinderen en/of viervoeters in huis hebt, of je buiten nu een romantisch stadsbalkon is of een weelderige tuin, zorg ervoor dat je je buitenruimtes inricht (en decoreert) op een manier die geschikt is voor iedereen. Voorzie voldoende buitenmeubilair dat tegen een stootje kan, zoals tuinkrukjes of speciale zitzakken voor buiten, en vergeet geen plezierbestendige decoratie of een vuurplaats voor frissere avonden later in de zomer.

 

© Balkonbar

© Balkonbar

 

Brunch, lunch, diner

Lekker buiten eten is op elk moment van de dag een genot. Maak van je loungehoek in de tuin een chic openluchtrestaurant; het enige wat je nu nog nodig hebt, is een geweldige eetset voor buiten (denk aan zwaardere, natuurlijke materialen, zoals klei, leisteen of gietijzer) en iemand die kookt. Veel plezier!

You Might Also Like