Architectuur & design

MERKWAARDIGE RONDINGEN: Een hypnotiserend woestijnconcept

Het hotelproject van Jasper Architects, gelegen in de uitgestrekte woestijnduinen van Koeweit, belichaamt het idee van een oase. De weelderige spa en palmen creëren een luxueus toevluchtsoord dat zowel met als tegen het plaatselijke landschap speelt.

© Jasper Architects

Grootse geometrie

Het prijswinnende concept is opgebouwd rond het idee van een uitgestrekte oase, waar weelderig groen en de steeds veranderende woestijn elkaar ontmoeten. Terwijl het groen uitsteekt boven de eindeloze zandduinen, weerspiegelt de rustige stijging en daling van de structuur zelf de vormen van de regio.

Dit uitgestrekte hotel en spa, bijna 20.000 vierkante meter groot, opent zich zachtjes bij het naderen van het hotel. Het is bezaaid met spa’s, zwembaden en privé-suites van waaruit gasten niet alleen plezier kunnen vinden in de woestijnzon en er soms aan kunnen ontsnappen, maar van waaruit ze ook kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht.

 

© Jasper Architects

© Jasper Architects

© Jasper Architects

 

Onoverdekt

Terwijl het idee van het project is om de vorm van de duinen te evenaren en tegelijk respijt te bieden, is de dakstructuur voorzien van meerdere uitsparingen, waardoor golven ontstaan tussen licht en donker, warm en koel. Overdag laat deze constructie de lucht zien, waardoor de aandacht van de bezoeker op de spectaculaire locatie wordt gevestigd. Omdat er ’s nachts geen licht is, bieden woestijnen vaak een ongeëvenaard nachtelijk uitzicht met alleen fonkelende sterren aan de hemel.

 

Dit hotel, dat de toepasselijke naam Dunas draagt, naar de zich ontvouwende zandduinen waarin het is gelegen, onderscheidt zich zowel door zijn ligging als door zijn unieke aanpak. Deze constructie was gemakkelijk ter plaatse te bouwen door middel van prefab gepigmenteerd beton en met warme houttinten en gestampte aarde binnenin. Hierdoor combineert het op doordachte wijze cool en, nu ja, koel.

 

© Jasper Architects

© Jasper Architects

 

Bron: e-archintect

Renders © Jasper Architects

You Might Also Like

  • Mirjam Zopfi
    19/09/21 at 10:51

    So cool……beeindruckend!!!

  • Mirjam Zopfi
    19/09/21 at 10:51

    beeindruckend!!!