Design Design talk

Design Talk: GANTlights

Design Talk Gantlights

Betonverlichting met klasse

Het in Berlijn gevestigde GANTlights ontwerpt en bouwt tijdloze designlampen met een architecturale twist. Door gebruik te maken van contrasterende materialen, zoals beton, hout en diverse edele metalen, zijn deze designlampen een formidabele blikvanger in eender welke ruimte.

 

De architect, ontwerper en oprichter van dit stijlvolle interieurverlichtingsmerk is de oorspronkelijk uit Beieren afkomstige Stefan Gant. Hij slaagt erin om koel, industrieel beton, hoogwaardig marmer en contrasterende metalen met elkaar in verbinding te brengen. Het resultaat zijn minimalistische stijlen die jarenlang meegaan.

 

gantlightsDT

gantlightsDT

 

Briljante kubussen

Sinds beton halverwege de 20e eeuw op grote schaal beschikbaar werd, is het een favoriet designelement gebleken dat zelfs na verloop van tijd zijn charme niet is verloren. Dit moeiteloos chique materiaal is niet alleen in de bouw, maar ook in verschillende ontwerpdisciplines gebruikt. Meer nog, de coole, industriële stijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

 

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een wandbevestiging, een hanglamp of iets bijzonders om je keukenaanrecht mee te verlichten. De unieke ontwerpen van GANTlights maken gebruik van eenvoudige kubusvormen om magnifieke designelementen te creëren die in eender welke ruimte passen.

DTGantlights

 

Contrastrijke metalen

Door deze slijtvaste steen met edelmetalen te combineren, slaagt GANTlights erin om unieke ontwerpen te creëren die passen bij verschillende soorten ruimtes. Het beton wordt in zorgvuldig gekromde mallen gegoten en gecombineerd met platen van glanzend messing, verroest cortenstaal, kleurrijk geoxideerd koper en meer.

 

Shop GANTlights hier

 

banner-gant-lights

You Might Also Like